گلخونه من

ارکیده فالانوپسیس

نام علمی : PHALAENOPSIS ORCHID

خانواده :  ORCHIDACEAE - اركید ، ثعلب
ارکیده فالانوپسیس:
ارکیده‌ها امروزه درتمام دنیا بخصوص اروپا، آمریکا و آسیای دور از پر فروشترین و جذابترین گیاهان برای خانه‌ها، آپارتمانها، رستورانها، هتلها و مراکز عمومی دیگر هستند. این محبوبیت به دو دلیل حاصل شده‌است. اول اینکه این گیاهان بسیار کم توقع بوده و با نگهداری اندکی به محیط خو میگیرند.
و از طرف دیگر وقتی گل دهی بکنند گلهاشان تا ماهها زیبا و درخشنده باقی میماند (حدود سه تا شش ماه بسته به محیط و شرایط)
شکل عجیب و جدید شکوفه‌های این گیاه توجه همه را جلب میکند و باعث میشود اسامی متختلفی به آن داده شود. ارکیدها از خانواده Orchidaceae یا ثعلب‌ها هستند و گونه‌های وحشی آن در ایران (شمال ایران و احتمالا جاهای گرمتر دیگر) وجود دارند.
نوعی ثعلب در کوههای باغرو (ادامه سلسله کوههای البرز به سمت آستارا و اردبیل) وجود دارد که نوعی اسانس بستنی از آن استخراج میشود و برخی گونه‌ها نیز مصارف دارویی دارند.
گونه‌های تجاری مورد نظر امروز از دو گروه عمده فالانوپسیس phalaenopsis (این نوع ارکیده به ارکیده‌ی پروانه‌ای یا ارکیده شاپرکی نیز معروف است.
Moth orchid) و سیمبیدیوم cymbidium هستند
فصل گلدهی و زمان گلدهی ارکیدها متفاوت است معمولا از دسامبر (دی ماه) شروع میشود و چند ماه گل دارند. پس از گلدهی مدتی استراحت و بازسازی نیاز هست تا دوباره به گل بنشیند. معمولا فالانوپسیسها حداقل یکبار و گاهی تا سه بار در سال میتوانند گل بدهند.
اندازه گلهای فالانوپسیس از قطر ۵ سانتی‌متر تا ۱۲ سانتی‌متر متغیر است. رنگ گلها بسیار متنوع است و رنگ سفید، ارغوانی (بنفش) و ارغوانی رگه‌دار ، صورتی و زرد و ترکیبی از سفید و صورتی و … نیز وجود دارند.
ارکیدهای فالانوپسیس گیاهانی سایه دوست حساب میشوند. (محل گلدان نباید خیلی تاریک و نه خیلی در معرض تشعشع آفتاب باشد. به طور تقریبی ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ fc [شمع] نور مورد نیاز این گیاه است).
که میتوان چنین مقایسه کرد که یک روز ابری بهاری حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ شمع نور دارد و در مقابل یک روز تابستانی آفتابی حدود ۱۰۰۰۰ شمع نور خواهد داشت)
ارکیدها گیاهانی گرمسیر بوده و بومی شرایط گرم و مرطوب محسوب میشوند و به همین دلیل میتوان آنها را در دمای آپارتمانها نگهداری کرد.دمای مطلوب این گیاه بین ۱۲ تا ۲۸ درجه سانتیگراد (۵۵ تا ۸۵ درجه فارنهایت) است و بنابراین نباید گیاه را در نزدیکی لوازم گرمایشی قرار داد).
در گلخانه‌های حرفه‌ای برای رشد ایده‌آل، دمای شبانه را حدود ۶۰ درجه فارنهایت (۱۵.۵ درجه سانتیگراد) و دمای روزانه را بین ۷۵ تا ۸۰ درجه فارنهایت (۲۳ تا ۲۶ درجه سانتیگراد) نگهداری میکنند. دمای خنک پاییزه موجب تحریک گل‌آغازی و بیشتر شدن طول ساقه گلدهنده میشود. ولی ادامه دمای سرد موجب سقط غنچه‌ها میشود.
دماهای بالای ۳۰ درجه سانتیگراد رشد گیاه را کند میکند.
ارکیدها دوست ندارد تا مرز خشکیدگی و پژمردگی (Wilting) بی‌آب بمانند.
گلدانها قبل از خشک شدن باید آبیاری شوند و صبر شود تا دوباره تقریبا نزدیک به خشک شدن برسد تا مجددا آبیاری انجام شود. فاصله آبیاری بسته به مواد تشکیل دهنده خاک گلدان دارد (که اغلب از مواد سبک و جاذب آب استفاده میشود.)
بنابراین حدود یکبار در هفته تا یکبار در ده روز فاصله پیشنهادی ما خواهد بود. در زمستانها که لوازم گرمایشی روشن میشوند رطوبت هوا کم میشود و نیاز به آبیاری بیشتر خواهد بود. همچنین توجه کنید که غنچه‌ها و شکوفه‌ها را نباید آب بزنید که عمر گلها را کم میکند)
همچنین نیاز رطوبتی این گیاهان باید به نحو دیگری تامین شود. معمولا در خاک این گیاه از دانه‌های سنگهای سبک معدنی مانند لیکا و پرلیتهای درشت یا پوکه‌های معدنی درشت استفاده میشود تا ریشه گیاه با چسبیدن به این مواد معدنی رطوبت هوا را از آنها بگیرد.
کودهایی که به مرور تجزیه و آزاد شوند یا کودی با ترکیب ۱۴-۱۴-۱۴ درصد متشکل از NPK (همراه با سایر عناصر کم‌مصرف مورد نیاز) به صورت ماهانه با دوز یک در هزار یا نیم در هزار برای رشد گیاه مفید خواهد بود.
در گلخانه‌های حرفه‌ای در زمان گلدهی از میزان فسفر را افزایش میدهند مثلا از کود ۲۰-۳۰-۱۰ استفاده میکنند. همچنین در طول ماههای زمستان کودیاری را کم میکنند.
از طرف دیگر پیشنهاد میشود در زمانی که گیاه شکوفه دارد کودیاری انجام نشود
مدت زمان نگهداری ساقه گلدهنده در ارکید فالانوپسیس بسیار زیاد و باور نکردنی است. یعنی زمانی حدود ۳ تا ۶ ماه یک ساقه گلدهنده به شکوفایی ادامه میدهد. حتی شاخه بریده این گل هم یک ماه در آب دوام می‌آورد.
بعد از تمام شدن غنچه‌ها ساقه گلدهنده را بررسی کنید. روی ساقه زبانکهای سبز یا قهوه‌ای وجود دارد که از ساقه‌های گلدهنده جانبی حفاظت میکند. در
صورت وجود چنین زبانکهایی ساقه گلدهنده را قطع نکنید. و اجازه بدهید که ساقه‌های جانبی نیز رشد کنند. و شکوفا بشوند.
اگر ساقه جانبی وجود نداشت قطع کردن ساقه گل دهنده اصلی موجب تسریع در گلدهی مجدد خواهد شد.
معمولا بعد از پایان گلدهی باید خاک گلدان را عوض کرد. با استفاده از ترکیبی از مواد سبک و جاذب رطوبت (مانند پرلیت درشت. لیکا. ورمیکولیت. پوکه معدنی درشت خرد نشده) همراه با بقایای پوسیده چوب یا پیت ماس یا کوکوپیت بعلاوه مقدار ذغال چوب و مقدار کمی شن و البته خزه‌.
در نظر داشته باشید که در کشت هایدروپونیک از اسفنج‌ به تنهایی و یا پرلیت درشت به تنهایی و یا بسترهای جدید دیگر نیز استفاده میشود.
همچنین در نظر داشته باشید که ریشه‌های بیرون گلدان علامت خوبی برای سلامتی گیاه هستند و این ریشه‌ها برای جذب رطوبت هوا از گلدان خارج میشوند.
اغلب پرورش دهندگان از گلدانهای پلاستیک شفاف (که داخل گلدان دیده میشود)استفاده میکنند. و به نظر میرسد نور بر عکس دیگر گیاهان برای ریشه ارکید فالانوپسیس مفید است.
http://images.plant-care.com/phal-candy-stripe.jpg
http://www.bestblooms.co.nz/include/images/phalaenopsis-orchid.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:56 ] [ امید ] [ ]
کاکتوس ساگوارو


نام علمی : CARNEGIEA GIGANTEA

خانواده : CACTACEAE - کاکتوس
 کاکتوس ساگوارو:
کاکتوس ساگوارو با نام علمی Carnegiea gigantea گونه ای از کاکتوس ها است که میتواند به اندازه یک درخت بزرگ شود. این گونه بومی صحرای Sonoran در ایالت آریزونا ایالات متحده و همچنین شمال مکزیک و بخش کوچکی از کالیفرنیا در ایالات متحده میباشد و درخت ایالتی ایالت آریزونای آمریکا میباشد.
ساگوارو (saguaro) نام معمول این گیاه است که از زبان اسپانیایی آمده ولی منشاء اصلی آن زبان O'odham است.
ساگوارو ها طول عمر نسبتاً طولانی دارند و میتوانند تا 75 سال یا حتی بیشتر عمر کنند. برخی از نمونه های آن حتی ممکن است بیش از 150 سال زندگی کنند.
بزرگترین saguaro شناخته شده که به Champion Saguaro معروف است در Maricopa County  آریزونا رشد می کند و 13.8 متر (45.3 فوت) بلندی دارد و قطر آن 3.1 متر (10 فوت) است.
این نوع کاکتوس می تواند از 15 تا 50 فوت ارتفاع داشته باشد.
تیغ های saguaro در دوران ارتفاع کمتر از 2 متر به سرعت رشد می کنند و این رشد تا یک میلی متر در هر روز میتواند باشد.
گلهای سفید و زرد در شب ظاهر میشوند و فصل رویش آن ها ماه های آوریل تا ژوئن است و میوه آن در اواخر ماه ژوئن ظاهر میشود. هر میوه شامل حدود 2000 دانه به همراه بافت همبند شیرین گوشتی است.
پرندگان بومی مانندGila woodpeckers, purple martins, house finches و gilded flickers  در داخل سوراخ های کاکتوس ساگوارو زندگی می کنند
در هنگام بارندگی بدنه این گیاه پر ازآب شده و بزرگ می‌شود و پره‌ها به طرفین گسترش پیدا می‌کنند در فصل بهار گیاه ساگوارو گلهای سفید مایل به کرم فنجانی شکل در می‌آورد این گلها حیوانات زیادی گرده افشانی می‌شوند که از جمله آن حیوانات می‌توان فاخته که در روز روی آن می‌نشیند و خفاش که در شب روی آن می‌نشیند را نام برد
ساقه بشکه‌ای شکل آن دارای پره‌های موازی که روی آنها توسط تیغه‌هایی پوشانده شده‌است می‌باشد.
هر گاه باران می آید این کاکتوس با حفظ آب و مصرف آرام آن طی مدت بی آبی خود را حفظ میکند.
کاکتوس ساگوارو نیاز به خورشید کامل و مخلوط خاک خوب زهکشی شده دارد. در گلخانه ها ، استفاده از مخلوط خاک لوم و شن و ماسه کوچک برای زهکشی بهتر توصیه میشود. این گیاه میبایست به خوبی آبیاری شود ولی باید اجازه داد تا خاک آن به طور کامل قبل از آبیاری مجدد خشک شود. آنها را یک بار در سال با کود متعادل تغذیه نمایید. این گیاهان بیشترین رشد را در طول ماه های زمستان در گلخانه دارند و در صورتی که شرایط مناسب باشد آنها می توانند تا 8 اینچ در سال بلند شوند.
در طی دوره رشد، گیاهان در اتاق سرد با درجه حرارت شبانه 7 درجه سانتیگراد و در طول روز بین 18 تا 23 درجه سانتیگراد نگه دارید. در طول ماههای تابستان، گیاه آبیاری کمی نیاز دارد تا از پوسیدگی حفظ شود.
دنده‌های این کاکتوس توسط سرخ‌پوستان بومی برای ساختمان‌سازی استفاده می‌شده‌است
میوه های کاکتوس ساگوارو برای مردم محلی به شدت با ارزش است و از خوراک های مرسوم است.
کاکتوس ساگوارو رشد آهسته ای دارد و از کاشت بذر به وجود میآید و هرگز از طریق قلمه قابل تکثیر نیست.



http://8202.1.img98.net/out.php/i158326_cactus-108-.jpg

http://www.desert-tropicals.com/Plants/Cactaceae/Carnegiea_gigantea2.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:51 ] [ امید ] [ ]
آگاو امریکانا

 AGAVE AMERICANA : نام علمی
 
خانواده : AGAVACEAE - خنجریان
گیاه خنجری را در مناطق حاره میتوان اغلب در پاركها و باغها دید ولی درنیمكره شمالی آنر ا تنها در تابستان میشود در خارج از اطاق نگهداری كرد.
گیاه خنجری پس از مدت بسیار طولانی گل میدهد و به خاطر این مطلب به آن گیاه century plant گفته میشود
به هنگام ظهور گل ، ساقه گیاه تا حد قابل توجهی بلند میشود
آگاو (Agave) از كلمه یونانی Agavos به معنی تحسین آمیز مشتق شده است و علت انتخاب این نام برای این گونه شاید این باشد كه گیاه بزرگ و تحسین برانگیزی است و وقتی به گل می نشیند واقعاٌ زیبا و دیدنی می شود ، بطور كلی باغبانها در ایران به این گیاه آگاو می نامند .
برخی مناطق دنیا به علت شباهت ظاهری آن به Aloe ( گیاه مولد صبر زرد از تیره لاله ) به غلط Aloes می گویند . گیاهان جنس آگاو از خانواده نرگس یا Amaryllidaceae می باشد ( در برخی منابع از خانواده Agavaceae ذكر شده است ) و دارای 300 گونه دائمی است
گیاهی است دائمی ، معمولا بدون ساقه برگهای آن ریشه ای است یعنی بطور گروهی مستقیما از ریشه خارج می شوند .
برگها پهن دراز به طول تا 2 متر ، ضخیم ، گوشتی ، زیر برگها محدب و برآمده و روی برگها مقعر ، به رنگ سبز خاكستری است . كناره برگها دارای تیغهای تیز خیلی محكم و خمیده به رنگ قهوه ای مایل به سیاه می باشد ، گلها ی آن به رنگ زرد مایل به سبز متعدد در اطراف محور شاخه گل دهنده كه از وسط برگها بیرون می آید قرار دارند . طول محور گلها در بعضی گونه ها 8- 9 متر می رسد
ظریفترین نوع گیاه خنجری a.marginata است كه برگهای سبز ضخیم با حاشیه زرد رنگ دارد و اگر در محیط مناسبی قرار بگیرد رشد و نمو كرده و به ارتفاع بیش از یك متر میرسد.
آگاوها در 6- 8 سالگی ( در برخی گونه ها ظهور گل را 40-30 سالگی و حتی تا پس از یك قرن ذكر نموده اند ) دارای ساقه گلدار و منتهی به تعداد فراوانی گل در قسمت انتهایی ساقه مولد گل می گردند
گیاه دائمی همیشه سبز تا 7.5 متر رشد می کند. این گیاه به سرما حساس نمی باشد. گلها دو جنسی و گرده افشانی به وسیله پروانه ها صورت می گیرد. آگاو درخاکهای شنی، لومی ورسی با زهکش خوب رشد می کند. این گیاه در خاکهای اسیدی، قلیایی وخنثی رشد می کند.
در سایه نمی تواند رشد کند. به رطوبت خاک نیاز دارد و مقاوم به خشکی است
از اواسط بهار میتوان گیاه خنجری را در خارج از اتاق و در مقابل نور آفتاب قرار داد ولی آب دادن و تغذیه گیاه نباید مورد غفلت قرار بگیرد.
اواسط پاییز باید گیاه خنجری را به داخل آورده و در محیطی خنك ( كه از یخ زدگی محافظت شود ) قرار داده و به میزان كم به ان آب داد.
آگاونیاز به خاک با زهکش خوب ومحیط آفتابی دارد. دمای 3 درجه زیر صفر را تحمل می کند
به نور شدیدی احتیاج دارد. باید در ۴ تا ۶ درجه سانتی گراد نگه داری شود.
بهتر است آبیاری خوبی داشته باشد ولی باید مراقب پوسیدگی ریشه بود در زمستان با مقدار کمی آب آبیاری شود
به خاک قلیایی نیاز دارد مخلوطی مساوی از خاک باغچه و ماسه های درشت و تورب خاک مطلوبی برای رشد آگاو فراهم میاورد
کود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان ۳ گرم در لیتر هر دو هفته یکبار از فروردین تا مهر ماه مورد مصرف قرار داد
آگاو ها اصولا از گیاهان لیفی و نساجی محسوب می شوند . از برگ آگاو پس از اینكه فیبر Sisal* از آن گرفته شد ماده هكوژنین بدست می آورند . این ماده در داروسازی برای ساختن كورتیزون و هورمونهای جنسی بكار می رود .
هكوژنین منبع غنی از ماده استروئید ها می باشد . برگهای سیزال سبز نیز دارای مواد قندی است كه از آن استخراج می شود .
بطورمتوسط ازهر 500 برگ 140 كیلوگرمالیاف فیبر خشك شده و از 2800-2700 كیلوگرم پولپ ( قسمت گوشتدار برگ ) در حدود 150 كیلوگرم قند بدست می آورند . برداشت برگها معمولا در تابستان انجام می گیرد .
برگهای آگاو دراز , سفت و قوی است . ابتدا الیاف آگاو با وسیله مخصوص الیاف گیری خارج می شود . الیاف گرفته شده , شسته شده و برای اینكه تمام مواد خارجی گیاهی از الیاف گرفته شود , كوبیده و شانه می شود و پس از آن مجددا چندین بار در آب شسته می شود و برای سفید شدن , آن را در آفتاب پهن می كنند .
له شده برگ آگاو به صورت ضماد برروی زخمهای دیر علاج اثر داده می شود و از آن نتایج مفید در التیام زخم و جراحات بدست می آورند
ریشه آگاو معرق است وجوشانده آن به مصارف درمانی مذكور می رسد . در دامپزشكی از آن جهت درمان ضرب دیده گی اعضای اسب و قاطر استفاده می شود .
ساقه آگاو دارای شیرینی است كه پس از گرفتن شیره , آن را تبخیر و تلغیظ نموده و به شكل شربت شیرین غلیظی به نام عسل ماگی در بازار عرضه می نمایند
در چین از گیاه آگاو آمریكائی برای تهیه حشره كش استفاده می شود . درهند از ریشه آگاو آمریكائی به عنوان مدر , معرق و ضدعفونی كننده استفاده می شود
شیره برگهای آن ملین و مدر و قاعده آور است ودر مواردكمبود ویتامین Cداروی مفیدی است .
در هند و چین از شیره برگها بعنوان ملین و مدر استفاده می شود . در مورد گونه Agave angustifolia كه گونه پرورشی است از شیره برگهای آن برای تسكین درد دندان و ناراحتی چشم استفاده می شود . با توجه به خواص و كاربرد فراوان آگاو در داروسازی و صنعت و همچنین سازگاری این گونه در بیشتر نقاط ایران توصیه می شود مطالعات و بررسیهای عمیقتری در خصوص سازگاری گونه های مختلف این گیاه در ایران و استان گلستان انجام شود تا استفاده بهینه از این گیاه كم توقع انجام شود .
مغزگیاه آگاو سرشار ازساکارین است و وقتی پوست آن کنده شود آنرا می توان خورد، شیرین و مغذی اما نسبتا فیبری است. بذر را در آرد ترکیب کرده و به عنوان غلیظ کننده در سوپ یا اینکه در ساخت نان بکار می برند. شیره ای که ازساقه گل دهنده می گیرند به عنوان شربت استفاده می کنند
شیره گیاه آگاو را همانند ضماد بر روی جراحتها می گذارند. شیره همچنین در درمان اسهال و اسهال خونی بکارمی رود. شیره ضد عفونی کننده، معرق، ادرارآور وضدیبوست است.
دم کرده برگهای ریزریزشده، مسهل وعصاره برگ برای درمان ضرب دیدگی بکار می رود. همچنین در درمان دیرهضمی، نفخ شکم، یبوست وزردی بکارمی رود. شیره ضدعفونی کننده وازرشد باکتریها در معده و روده جلوگیری می کند. از برگها داروی استروئیدی می سازند. یک صمغ از ریشه و برگ می گیرند که در درمان دندان درد بکار می رود. ریشه معرق وادرارآورمی باشد. آن همچنین در درمان سفلیس بکار می رود.
از ساپونین گیاه صابون می سازند(در ریشه می باشد). وقتی ریشه و برگ را خرد می کنند و سپس با آب آنرا می جوشانند، ساپونین از آن استخراج می شود. گیاه خاصیت حشره کشی دارد. یک فیبر قوی از برگها می گیرند که از آن طناب، نخ و پارچه می سازند. ساقه های گل دهنده خشک شده همانند یک پوشش ضدآب بکار می رود
تكثیر آگاو هم از طریق بذر و هم از طریق كاشت پاجوشهای نزدیك ریشه آن صورت می گیرد .ازدیاد از طریق بذر با كاشت در خاك با دمای 20 درجه سانتیگراد و از طریق پاچوش ، با جداكردن جوانه ها از پایه های مادری و كاشت آنها صورت می گیرد .
در ایستگاه تحقیقات چالكی گرگان در كنار پایه مادری پاجوش های بسیار زیادی تولید شده است كه به راحتی می توان آن را از پایه مادری جدا وكشت نمود . آگاو مكان آفتابی و هوای گرم كه دارای جریان كافی هوا باشد دوست دارد و در مناطقی كه دارای زمستان یخبندان دارند باید در پناه گذارده شود .
بذررا بصورت سطحی در محیط آفتابی در ماه فروردین و درون گلخانه گرم بکارید. بذردردمای 20 درجه درعرض 1 تا 3 ماه جوانه می زند. جوانه ها را در گلدانهای مجزا با خاک زهکشی شده بکارید تا به قدر کافی بزرگ شود.
از این گیاه تا موقعی که ارتفاعش به 20 سانتی متربرسد مراقبت بکنید. گیاه را دراواخر بهار یا اوایل تابستان بعد از سرمای ناگهانی خارج می کنید
 
http://www.cactus-art.biz/schede/AGAVE/Agave_americana/Agave_americana/Agave_americana_suleiman_810.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:50 ] [ امید ] [ ]
آگلونما پاتایا

AGLAONEMA PATTAYA : نام علمی
 
خانواده : ARACEAE - گلشیپوریان
گلونما در حدود چهل گونه گیاه علفى در هند و مالزى دارد كه برخى از آنها به خاطر داشتن برگ هاى ابلق به عنوان گیاه زینتى در گلخانه ها نگهدارى مى شوند.
این گیاه بسیار زیبا با برگ های ابلق با ساقه ها کوتاه و برگ های بیرون آمده از غلاف ، نیزه ای شکل و خم شده به طرف پایین با طول 12 تا 15 سانتیمتر (که گاه تا 20 سانتیمتر نیز می رسند)؛ مقاومت خوبی در برابر سایه و خشکی دارد
به نور کافی احتیاج دارد، از آفتاب مستقیم بیزار است و تقریباً در همه جای آپارتمان که مقداری نور طبیعی داشته باشد می ماند
در زمستان باید در داخل خانه نگهداری شود؛ حداقل دماى قابل تحمل این گیاه تا 15 - 10 درجه سانتیگراد است . در زمستان که رشد گیاه کندتر می شود باید
آب آن را تقلیل داد و از نگهداری گیاه در نزدیکی شوفاژ یا بخاری خودداری نمود.
برگ هاى آگلونما نسبت به خشكى هوا حساس هستند و بهتر است در آپارتمان هاى گرم و خشك هر روز سطح برگ ها با آب اسپرى (ریز) شود
مخلوط خاک گلدانی (خاکبرگ، ماسه ، پیت، خاک باغچه) با قابلیت نفوذ خوب (به طور کلی خاك غنى از خاكبرگ و اسیدى را مى پسندد
 
http://www.prince.com.sg/Images/Products/p-tabletop%20plants/tp-0014_r400.jpg
 
http://www.viherkasvit.com/galleria/albums/viherkasvit/124.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:49 ] [ امید ] [ ]
آزالیا بونسای


RHODODENDRON SIMSII BONSAI : نام علمی
 
خانواده : ERICACEAE - ایریکاسه 
این جنس درختچه های کوچک را شامل میشود و به ندرت درختان بزرگ در آن یافت میشود. کوچکترین گونه های در حال رشد به 10-100 سانتی متر بلندی قد میرسند و بزرگترین آنها که با نام giganteum R. ، منتشر شده است، بیش از 30 متر طول دارد.
مخلوطی از پیت ماس، خاک برگ حاصله ازبرگهای کاج و کود دامی برای پرورش این گیاه مناسب و مطلوب است. هوای سرد برگها گیاه را سیاه می کند.
اگر در طول مدت زندگی آزاله، حلقه های سفید رنگی روی برگها مشاهده کردید،با یک سم حشره کش نفوذی هفته ای یکبار سمپاشی کنید تا علایم برطرف گردد. مواظب گلها باشید که سم روی آنها نریزد.
آزالیا باید مرطوب نگه داشته شود و تنها آب سبک را تحمل میکند. بهترین آب، آب باران است اگر در دسترس باشد و آب لوله کشی بهتر استdecalcified شود.
بهترین کود برای آن کودهای نوعی بوته از جنس خلنگ خاص ، که محتوی پتاسیم بیشتر از کودهای معمولی است. اما چوب از آزالیا بسیار شکننده و بسیار حساسبه لمس شدن هستند.
اغلب شکل و شمایل این درخت بونسای مسن را می توان با تقلب به دست آورد.


[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:47 ] [ امید ] [ ]
آزولا کارولینا


AZOLLA CAROLINIANA : نام علمی  
 
خانواده  :  AZOLLACEAE - آزولاسه - آزیریان
آزولا کارولینا:
آزولا کارولینا یک گونه از گیاهان آبزی روآبی از جنس Azolla و خانوادهAzollaceae، بومی قاره آمریکا در شرق آمریکای شمالی از جنوب به انتاریو و از شرق به ساحل غربی ویسکانسین و تگزاس است ، و در جزایر کارائیب ، و در آمریکای مرکزی و جنوبی ، از جنوب شرقی مکزیک تا شمال آرژانتین و اروگوئه گسترده اند.
آزولا کارولینا اغلب به عنوان یک گیاه زینتی شناور در آبهای سرد و گرم و آکواریومو همچنین در برکه های فضای باز استفاده میشود
آزولا در واقع نوعی سرخس شناور می باشد این سرخس زیبا در واقع مسکن نوعی از جلبک سبز- آبی می باشد، این جلبک ها قادر به جذب نیتروژن از هوا می باشند ، که سپس توسط خود گیاه استفاده می شود.
این گیاه آبزی آب شیرین ،دارای frond های 5 تا 10 میلیمتر به رنگ سبز مایل به قرمز میباشد. (اغلب در نور قوی و در زمستان مایل به قرمز است). آنها از موهای ریز که به آن ظاهر مخملی میدهد پوشیده شده اند و با آن قادر به رفع نیتروژن از هوا با استفاده از همزیستی cyanobacteria هستند.
سرعت رشد این گیاه متوسط و تا حدی سریع است، این گیاه شناور است و سطح آب تانک شما را پوشش می دهد
این گیاه می تواند با درجه حرارت آب در زمستان از 5 درجه سانتی گراد، زنده بماند و رشد مطلوب آن در تابستان با دمای بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد است
آزولا کارولینا از اهمیت تجاری در جنوب و شرق آسیا برخوردار است و به عنوان کود با ارزش برای تثبیت نیتروژن در بعضی از محصولات کشاورزی مانند برنج است که نیاز علاوه به کود مصنوعی را کاهش می دهد.
محدوده PH این 6.5 تا 8است و سختی (GH)قابل تحمل این گیاه 1-18 dh می باشد
بهتر است هر چند وقت یکبار نسبت به جمع آوری این گیاه از سطح آب اقدام نمائید تا مانع رسیدن نور به گیاهان داخل تانک شما نشود
برداشت فروند های آن نیز به عنوان غذا برای ماهی و مرغ استفاده می شود.
 
 http://www.clemson.edu/extension/horticulture/nursery/remediation_technology/constructed_wetlands/images/azolla_clsp.gif
http://image.gardening.eu/giardino/pianteacquatiche/Azolla/azospp1.jpg

 

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:19 ] [ امید ] [ ]
آگلونما ماریا


AGLAONEMA MARIA : نام علمی
 
خانواده : ARACEAE - گلشیپوریان
گیاهی همیشه سبز و پایا با برگهای زینتی می‌باشد برگهای آن (مستطیلی نیزه‌ای )می باشد اندازه برگها بر حسب گونه بطول 25 سانتیمتر و پهنای 12 سانتیمتر نیز می‌باشد ارتفاع گیاه برحسب گونه تقریباً بین 20تا 40 سانتیمتر در سطح فوقانی خود تغییر می‌کند دارای نقاط و یا لکه‌های سبز تیره می‌باشد.
گلهای این گیاه سفید و در تابستان آشکار می‌شود. میوه‌های آن قرمز رنگ می‌باشد
"ماریا" دارای برگ هاتی نیزه ای شکل، براق ، به رنگ سبز تیره است. این رقم دارای ترکیب می باشد با بلورهای نقره ای تزئین شده است. دارای گل سفید کوچک می باشد که به صورت پراکنده دیده میشوند. این گونه رشد آهسته تری نسبت به ارقام دیگر آگلونما دارد
از قرار دادن گیاه در مقابل نور مستقیم آفتاب پرهیز کنید. با وجودی که گیاه نسبتاً به مکانهای تاریک مقاوم است از قرار دادن دائمی آن در چنین مکانهایی اجتناب کنید. گیاه در مقابل دود و گاز حاصله از شوفاژ حساس است و به سرعت برگهای پائینی خود را از دست می‌دهد.
گیاه به رطوبت جو نیازمند است بنابراین در تابستان گیاه را با آب اسپری نمائید. از آبیاری زیاد بویژه در زمستان خوداری نمائید
درجه حرارت زمستان باید 15-13 درجه سانتیگ
راد باشد .تکثیر بوسیه قلمه :در بهار می‌توان قلمه‌هایی از ساقه گیاه گرفته و در مخلوطی از ماسه، پیت در دمای 21-18 درجه سانتیگراد کاشت
 
http://www.plantcare.com/oldSite/httpdocs/images/MM/IMG0403090.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:17 ] [ امید ] [ ]
آمورفوفالوس تیتانوم


AMORPHOPHALLUS TITANUM : نام علمی
خانواده : ARACEAE - گلشیپوریان
آمورفوفالوس تیتانوم گونه ای از گیاهان گلدار از جنس Amorphophallus در خانواده گلشیپوریان است که شهرت آن به گل آذین بسیار بزرگ آن است که شاید بتوان آن را بزرگترین گل در جهان دانست (گیاه Talipot palm در بزرگی گل آذین میتواند با این گیاه رقابت کند) .
این گیاه با عناوین مختلفی از جمله گیاه تیتان,گل مردگان,corpse flower,corpse plant,carrion flower شناخته میشود. گیاه تیتان بومی غرب سوماترا است و در جا هایی یی که دارای جنگلهای انبوه و سنگ های آهکی باشد میتواند رشد کند. این گیاه معمولاً در باغ های گیاه شناسی معتبر و توسط مجموعه داران خصوصی در سراسر جهان کشت می شود.
نام "Titan Arum" که این گیاه بیشتر به آن شهرت دارد اولین بار توسط DavidAttenborough  مجری و گوینده مستند تلویزیونی بی بی سی که از این گل و گرده افشانی آن فیلم برداری میکرد ابداع شد.
بزرگترین نمونه از این گل که در کتاب رکورد های گینس نیز به ثبت رسیده است با ارتفاع 3.1 متر (10 فوت و 2.25 اینچ) بلندی در تاریخ 18 ژوئن 2010 در ایالات متحده آمریکا به نمایش گذاشته شد.
در ظاهر، گل آذین گیاه طرحی از یک گل بزرگ را در ذهن تداعی میکند اما در واقع این به ظاهر گل , نوعی گل آذین سنبله به نام اسپادیکس (spadix) است. در گل آذین اسپادیکس ، تعداد زیادی گل نر و ماده بروی محوری گوشتی و ضخیم مجتمع شده اند و تمام این محور گوشتی را برگکی رنگین که با آن اسپات (Spathe) می گویند احاطه می کند .
گل آذین گیاه تیتان می تواند به بیش از 3 متر (10 فوت) ارتفاع برسد. ظاهر این گل به نظر می رسد که از یک گلبرگ بزرگ تشکیل شده باشد. این گل دارای وجه خارجی سبز رنگ بوده که پس از شکفتن وجه داخلی آن به رنگ قرمز کبود ظاهر میشود.
در گیاه تیتان ، اسپادیکس حدود 3 متر رشد می کند و بروی این گل آذین 3 متری هزاران گل قرار می گیرند . معمولاً 3 تا 4 هفته پس از رویش جوانه ، اسپات باز می شود ، اسپات تیتان در خارج سبز رنگ است ولی در قسمت داخلی قرمز تا بنفش تیره است . اسپات چند روز بیشتر باز نمی ماند وپس از آن محور اسپادیکس در مدت 3 تا 5 روز تخریب می گردد .
گرده افشانی این گیاه نیز در نوع خود بی نظیر است . گیاه بویی مشمئز کننده مانند لاشه پوسیده حیوانات تولید می کند که باعث جلب حشرات بویژه مگسها میشود . به علت همین بو است که گیاه تیتان را گل مردگان نیز می نامند . در واقع علت ایجاد این بو ، سنتز ترکیبات گوگرد دار در محور گل اذین است .
نکته مهم اینجاست که ترکیبات گوگردی به راحتی در فضا پخش نمی شوند به همین جهت گیاه تیتان حجم زیادی از کربوهیدراتها ذخیره ای خود را می سوزاند و گرما تولید می کند ؛ بر اثر این گرما که در بخشهای راسی محور به 36 تا 38 درجه نیز می رسد ترکیبات گوگرد دار تبخیر شده و در هوا پخش می شوند و می توانند تا فواصل دورتری منتقل شده و حشرات بشتری را جلب کند ، این عمل میزان گرده افشانی موفقیت آمیز را افزایش می دهد .
گلهای ماده در گیاه تیتان ابتدا باز می شوند و یک تا دو روز پس از آن گلهای نر باز می شوند ؛ این عمل باعث می شود خود لقاحی در گیاه به حداقل ممکن برسد وخزانه ژنتیکی گیاه غنی تر گردد
اگر گرده افشانی با موفقیت صورت گیرد بروی محور , میوه ها ایجاد می گردند که با افتادن اسپات نمایان می شوند . میوه های رسیده ، قرمز ، نارنجی تا زرد هستند . رنگ میوه ها باعث جذب پرندگان می شود . پس از اینکه پرندگان میوه های تیتان را به مصرف رساندن ، بذر گیاه از طریق فضله پرنده دفع شده و به این ترتیب در محیط پراکنده می گردند .
غده زیر زمینی گیاه که گل آذین را ایجاد کرده بود ، پس از تولید بذر حجم زیادی از ذخیره غذایی و انرژی خود را از دست داده است و برای بازیافتن مجدد انرژی خود لازم است مجددا ترکیبات پر انرژی سنتز کند . اما در گیاهان که انرژی خود را از طریق خورشید و به واسطه فتوسنتز توسط برگها بدست می اورند
لازم است پس از گلدهی , برگ ایجاد گردد . گیاه تیتان تنها یک برگ غول پیکر با طول حدود 6 متر ایجاد می کند که بی شباهت به یک درختچه نیست !
برگ ازغده زیر زمینی ایجاد می گردد و واجد دمبرگی قطور است , برگ به صورت منشعب با برگچه های سه قسمتی در انتهای دمبرگ تشکیل می گردند . پس از تشکیل برگ فتوسنتز اغاز شده و مواد پرانرژی سنتز شده به غده زیر زمینی رفته و در آنجا ذخیره می گردند پس از اینکه مواد به حد کافی در غده ذخیره شدند ؛
غده به مدت چهار ماه به حالت خفته درامده و پس از آن چرخه جدیدی آغاز شده و اسپادیکس جدیدی شکل می گیرد . توجه داشته باشید که ذخیره سازی مواد در غده زیرزمینی چندین سال به طول می انجامد , به همین جهت است که گل آذین گیاه را نمی توان همیشه در طبیعت مشاهده کرد
دمبرگ سبز رنگ برای جلوگیری از آسیب دیده گی خود شیوه ی جالبی را برگزیده است . گونه ای گلسنگ قهوه ای رنگ بروی دمبرگ این گیاه رشد کرده و باعث می شود رنگ سبز دمبرگ به قهوه ای تغییر یابد و دمبرگ به صورت تنه قطور درختی درآید که این باعث می شود تا حد زیادی از آسیب جانوران و تصادم آنها با دمبرگ گیاه جلوگیری کند .
تکثیر تیتان در خارج از جنگلهای بارانی سوماترای اندونزی بسیار مشکل و اکثرا ناموفق است
 
 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c0/Titan-arum1web.jpg/220px-Titan-arum1web.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:16 ] [ امید ] [ ]
آنتریوم آندرانوم

ANTHURIUM ANDRAEANUM : نام علمی
 
خانواده : ARACEAE - گلشیپوریان
گیاه دائمی گلخانه ای از جنس Anthurium و خانواده گلشیپوریان بومی کلمبیا و اکوادور دارای ریشه های ضخیم و گوشتی و برگهایی که در انواع آن به اشکال مختلف و بسیار متنوع میباشد. گلهای آن خوشه ای و پیچیده شده در یک براکته ی بزرگ قلبی شکل رنگی می باشد.
این گیاه به دلیل گلهای بادوام و زیبایش علاقه مندان زیادی دارد. آنتوریم در شرایط ایده آل نزدیک به دو ماه گل را بر روی خود نگه میدارد. بسیاری از گونه های آنتوریم در فصل پاییز و زمستان نیز گل می دهند.
جنس آنتوریوم دارای 600 گونه است که سه گونه از آن دارای ارزش اقتصادی هستند. این گونه مهم برای تولید گل بریدنی پرورش داده می­شود. این گیاه بسیار زیبا و دارای گل (اسپات) رنگارنگ است. اهمیت اقتصادی این گیاه در بازارهای گل دنیا به حدی است که لزوم استفاده از روش­های نوین برای تولید تجاری و انبوه آن کاملا ضروری به­نظر می­رسد.
آنتریوم آندرانوم یک گیاه چند ساله ، همیشه سبز است که می تواند 1 متر در ارتفاع و عرض برسد ، اگر چه بیشتر ارقام کشت شده و رقم بین 30 - 60cm رشد است. این گیاه دارای برگ های سبز تیره است که مستطیلی و به شکل قلب ،
متغییر است و در اندازه کوچک و متوسط و بزرگ تا 30cm یا بیشتر در طول رشد میکند. هر برگ دارای دمبرگی به اندازه 30 تا 60 سانتیمتر می باشد.
این گیاه در فام های مختلف قرمز ، صورتی ، بنفش ، نارنجی ، زرد ، سفید ، سبز و حتی دو رنگ آمده است.
این نوع گل بخصوص برای پرورش در گلخانه مناسب است زیرا در این مكان است كه مقدار رطوبت ، درجه حرارت و آبیاری به راحتی قابل كنترل می باشد .
خاک ترجیحاً ​​لوم شنی است که با هوموس یا آلی غنی شده باشد. این می تواند به حفظ رطوبت و نیز هوادهی کمک کند.
اگر برای شما مقدور باشد بهترین ترکیب خاک میتواند به این صورت باشد : 1 ـ خزه در حال پوسیدن یا تورب ( پیت ) دو قسمت 2 ـ ورمیكولیت (از سنگهای معدنی است كه بعدأ تبدیل به رس میشود.) یك قسمت 3 ـ پرلیت ( این هم از سنگهای معدنی است كه به رس تبدیل میشود منتها ذرات آن درشت تر است) یك قسمت .
مکان روشن و با نور غیر مستقیم و فیلتر شده نور خورشید برای گل دهی نیاز دارد. دور از نور مستقیم خورشید قرار گیرد که باعث سوختن برگ ها میشود
آبیاری در حد متوسط ​​و به طور منظم. خاک باید مرطوب بماند ، اما نباید از اب اشباع شود.
تکثیر آنتوریم از طریق کاشت بذر است ولی تکثیر معمولی آن از طریق تقسیم بوته است. در اطراف یک بوته ی آنتوریم دهها پاجوش رشد می کند که از جدا کردن آن از بوته ی اصلی میتوان آن را تکثیر کرد.
آنتریوم آندرانوم حاوی کریستالهای سمی کلسیم اگزالات (raphides) است و در صورت مصرف باعث تحریک دردناک دهان و گلو و منجر به تاول زدن و ایجاد مشکل در بلع غذا و کلفت شدن صدا میشود.

http://www.finerareprints.com/botanical/paxton/14443.jpg
 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/Anthurium_andraeanum2.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:15 ] [ امید ] [ ]
گل نسترن

گل نسترن :
نام علمی : Rosa canina

نام عمومی : Dogrose
نام انگلیسی : Dog – briar
نام خانواده : Rosaceae ( گل سرخ )
گیاهشناسی :
نسترن گیاهی است به صورت درختچه های کوچک که ارتفاع آن تا 3 متر می رسد. برگ ها شامل 5 تا هفت برگچه دندانه دار و به شکل بیضی نوک تیز و گل ها به رنگ های گلی ( قرمز کم رنگ ) ، سفید مایل به گلی و یا سفید میباشند که تک تک و یا بصورت مجتمع دیهیم بروی شاخه قرار می گیرند. نهنج گل پس از رشد به جسم کوزه مانند و قرمز رنگی تبدیل می شود و قسمت داخلی آن الیاف ظریف و باریکی دارد که میوه های فندقه ای درون کوزه را در بر می گیرد.
گل نسترن در اکثر نقاط ایران بطور خودرو می روید. قسمت مورد استفاده ی این گل ، کوزه های مذکور می باشد که به نام هیپس مشهورند.
تاریخچه :
میوه ی گل نسترن ( R.canina hips ) در قرون وسطی رواج داشت و زمانی در میان عامه مردم برای بیماریهای قفسه سینه مصرف می شد. میوه روز منبع طبیعی ویتامین c می باشد که سبب کاربرد گسترده ی آن در مکمل های ویتامین طبیعی ، چای و محصولات متنوع دیگر از جمله سوپ و مارمالاد شده است. اگرچه این محصولات به لحاظ تاریخی ، مکمل غذایی بحساب می آمدند ولی بعنوان داروی ملین و ادرار آور نیز مصرف شده اند .پیشرفت میوه روز به عنوان نوشیدنی مغذی برای کودکان و همچنین به منظور طعم دهنده در چای و مربا استفاده می شد.
ترکیبات مهم :
میوه ی تازه گل نسترن ( هیپس ) حاوی 0/5 تا 1/7 درصد ویتامین c می باشد که ترکیبی از آسکوربیک اسید و هیدروآسکوربیک اسید است.
میزان ویتامین c میوه ی خشک موجود در بازار ممکن است مختلف باشد . در آزمایشی که با روش رنگ سنجی و تین لایه کروماتوگرافی انجام گرفت ،‌مشخص شد کاهش ویتامین c بستگی به مقدار خرد کردن و ذرات این میوه دارد ؛‌ بعنوان مثال د صورتی که میوه فقط نصف شود ؛ میزان ویتامین c موجود در آن پس از یکسال و نیم نصف می شود درحالیکه اگر میوه خرد شود ،‌پس از شش ماه صد در صد ویتامین c آن از بین می رود.
با وجودی که در بعضی از منابع از میوه گل سرخ بعنوان غنی ترین منبع ویتامین c یاد شده ، ولی منابع طبیعی غنی تری نیز گزراش شده اند . مرکبات 50 میلی گرم ،‌کلم بروکلی خام و کیوی حدود 100 میلی گرم ، بعضی سبزیجات مناطق گرمسیری 200 تا 300 میلی گرم ، میوه ی گل سرخ 1250 میلی گرم ، آسرولا 1000 تا 2330 میلی گرم و مارجون 3150 میلی گرم در هر صد گرم ویتامین c دارند.
میوه ی گل سرخ همچنین حاوی ویتامین های A1 ، B1 ، B2 ، B3 و K میباشد.
از دیگر ترکیبات این میوه ، پکتین ( 11 درصد ) ، تانن ها ( 2 تا 3 درصد ) ، اسید سیتریک و اسید ماللیک ، فلاونوئید ها ، رنگدانه های زرد و قرمز مخصوصاً کاروتنوئید ها ، وانیلین ، اسانس و قند ها را می توان نام برد.
داروشناختی و اثرات مهم :
ویتامین c یک مکمل غذایی است و بعنوان ضد اسکوربوتیک مصرف میشود. برای جبران کمبود این ویتامین می توان از میوه ی گل سرخ استفاده کرد. متاسفانه چون ممکن است مقدار زیادی از ویتامین c هنگام خشک کردن و یا تهیه ی محصول از میوه ی گل سرخ از بین برود ،‌مقداری ویتامین c مصنوعی به این محصولات اضافه میشود که بروی بسته بندی آنها ذکر نمی گردد. در صورتی که میوه ی این گیاه بصورت تازه مصرف شود ،‌دارای مقدار زیادی ویتامین است که مستقیماً جذب بدن می شود. میوه ی گل سرخ ادرارآور و مسهل است و از آن برای کاهش تشنگی ، کاهش التهاب معده و نیز بعنوان طعم دهنده و همچنین تهیه ی مربا استفاده می شود.
سمیت و عوارض جانبی :
مصرف خوراکی میوه ی گل سرخ هیچگونه مسمومیتی ایجاد نمی کند و 100 گرم از آن حاوی بییش از 1200 میلی گرم ویتامین c می باشد. مصرف مقادیر کم آن هیچ عارضه ای در بر ندارد و در مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی آن هم گزارشی ارائه نشده است. در کتب اروپایی مانند کمیسیون E ، عوارض مصرف مقدار زیاد این میوه ناشناخته گزارش شده است.
البته کارگزانی که بطور مداوم در معرض میوه های گل سرخ هستند ممکن است دچار حساسیت و مشکلات تنفسی شوند. بعضی از این عوارض در واقع حساسیت نیستند بلکه پرزهای ریز میوه ی گل سرخ هستند که مانند پشم بروی پوست تحریکات مکانیکی پوست ایجاد می کنند.
طریقه و میزان مصرف :
1 تا 3 قاشق میوه ی خرد شده را در آب جوش ریخته و 15 تا 20 دقیقه می گذاریم به همان حال بماند ؛ سپس آن را صاف کرده و مصرف می کنیم. این مقدار را می توان روزی سه بار تکرار کرد.میزان مصرف می تواند بر حسب وزن تا روزی 12 گرم باشد.
مهم ترین اثرات گزارش شده :
ضد درد ، ضد اسهال ، ضد اکسیدان ،‌ملین ،‌ادرار آور ، کاهش دهنده ی قند خون ، مسهل ، مهار کننده ی لیپوکسی ژناز ، مقوی اعصاب و ضد کرم .
نکات قابل توجه :
1- گل سرخ دارای گونه های متعددی است که جنس همگی آنها روزا می باشد. بعضی گونه ها خود واریته های ( انواع ) مختلفی دارند که به رنگ های گوناگون دیده می شوند.
2-تعداد زیادی گل رز با رنگ های مختلف و یا چند رنگ با تغییرات ژنتیکی و یا بطور پیوندی تولید شده اند که ممکن است گلبرگ های زیادی داشته باشند. این واریته ها صرفاً زینتی هستند و مورد استفاده ی دارویی قرار نمی گیرند.
3- گل محمدی که نوعی گل سرخ می باشد ، یکی از گونه های مشهور و مهم است که استفاده ی صنعتی و دارویی دارد.
 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/Divlja_ruza_cvijet_270508.jpg/220px-Divlja_ruza_cvijet_270508.jpg
http://web.resmarche.it/resmarche/images/img_368.jpg

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:11 ] [ امید ] [ ]
لاکی بامبو

گیاهشناسی:
گیاهی که امروز به بامبو یا بامبوخوش‌شانس معروف است در واقع اصلا از خانواده نی‌ها یا خیزران‌ها نیست و از تیره Dracaena است با نام علمی Dracaena sanderiana و به اسامی تجاری دیگری مانند دراسینای روبانی، بلژیکی همیشه سبز، یا گیاه روبانی و بالاخره بامبو خوش‌شانس شناخته می‌شود.
این گیاه بومی کامرون در مناطق استوایی غرب آفریقا و نواحی کوچکی از آسیای جنوب شرقی است. این گیاهان در بوته‌های به هم فشرده رشد میکنند و ارتفاعی بالاتر از ۱.۵ متر میتوانند داشته‌باشند. معمولا برگها به درازای ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر و عرض تا ۴ یا ۵ سانتی‌متری به رنگ سبز تیره یا ابلق به صورت سبز و سفید یا سبز و زرد دیده‌میشوند. امروزه در جهان به عنوان گیاه تزئینی چینی معرفی و بازاریابی میشود ولی در واقع اینچنین نیست و این گیاه بومی اغلب نقاط آسیا نیست.

کشت و کار و نگهداری:
گونه‌های مختلفی از دراسیناها در خانه‌ها نگهداری میشوند و بسیار مقاومت از خودشان نشان میدهند. و امروزه بامبوها به دلیل سادگی نگهداری و زیبایی نسبی بسیار پرطرفدار هستند. علاوه بر اینها از آنجا که در فرهنگ فنگ‌شویی معتقدند که این گیاه شانس به ارمغان می‌آورد بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند.
نور: روی هم رفته نور غیر مستقیم برای این گیاهان بهتر است چرا که در نور مستقیم برگها دچار سوختگی شده و زرد میشوند.
خاک: این گیاه توانایی زندگی در خاک را دارد ولی رایج شده‌است که در آب نگهداری و فروخته میشود. و خود گیاه هم مشکلی با این مساله ندارد و به خوبی در آب زندگی میکند.
آب: بهتر است آب بامبو را هر دو هفته یا حداکثر یک ماه عوض کرد. آب استفاده شده باید آب سبک بوده و فلوراید آب کم باشد، در واقع بهتر است از آبهای معدنی بطری شده یا از آبهای دستگاههای تصفیه آب خانگی یا از چشمه‌های طبیعی که میدانیم آبشان سبک است استفاده کرد. (در مناطق کوهستانی همانند اردبیل آب شرب لوله‌های آب شهری سنگین است و در صورت استفاده برای بامبو نتایجی مانند زرد شدن برگها و تنه گیاه یا رشد بسیار کم و عدم طراوت لازم را به همراه دارد لذا ما در گلستان علی آب چشمه واتا را به مشتریان محترم توصیه میکنیم.). همچنین کلر زیاد در آب برای بامبو مشکل ایجاد میکند.
دما: دمای آب بهتر است بالاتر از ۱۵ درجه سانتیگراد حفظ شود و این گیاه به خوبی در دمای معمولی خانه‌ها از بهار تا زمستان هماهنگی پیدا میکند.
روشهای پیچ دادن:
اصولا از وقتی این گیاه به صورت فرم داده شده عرضه شد ارزش اقتصادی پیدا کرد. چند روش برای پیچ دادن به این گیاه وجود دارد که اغلب در محیطهای گرم و مرطوب قابل اجرا هستند. زیرا در چنین محیطی گیاه با سرعت بیشتری رشد میکند و زمان لازم برای پیچ دادن کمتر است.
تئوری اول:
گیاه را در محیط تاریکی پرورش میدهند که نور پرشدت مصنوعی روی گیاه متمرکز میشود (مانند یک لامپ هالوژن) سپس این نور حرکت میکند و گیاه در تعقیب نور حرکت مارپیچی انجام میدهد و ساقه فرم Spiral را مارپیچی پیدا میکند.
تئوری دوم:
گیاه را در قالبهای شفافی پرورش میدهند که قابلیت باز شدن دارد وقتی گیاه در قالب پیچ داده شده رشد کرد و به شکل دلخواه رسید قالب را برمیدارند.
تئوری سوم:
گیاه را به طور مداوم با دست فرم میدهند.
تئوری چهارم:
منبع نور را فقط از یک جهت ثابت نگه میدارند و هر روز گیاه را در ظرفش میچرخانند، چون گیاه خاصیت نورجذبی دارند و به طرف نور چرخش میکنند این کار موجب پدیدار شدن حالت مارپیچی میشوند.
تئوری پنجم:
گیاه بامبو را به مدت طولانی حدود یک ماه خارج از آب ولی در شرایط رطوبتی ۹۰درصد نگهداری میکنند. گیاه نمی‌میرد ولی بدنش نرم و منعطف میشود در این زمان بامبوها را به قالبها می‌بندند و دوباره به آن آب میدهند. وقتی آوندها دوباره بازسازی شدند گیاه سفت و محکم شده و حالت قالب را به خود میگیرد.
بیماریها:
قارچها: اصولا محیط مرطوب و گرم بهترین محل برای رشد قارچهاست بنابراین گلدان بامبو میتواند به راحتی آلوده به قارچهای فسادآور بشوند که روی تنه و برگهای گیاه فعالیت بکنند و موجود فساد بامبوها بشوند. برای جلوگیری از شیوع قارچها سعی کنید ظرف بامبو را هنگام تعویض آب با مواد ضدعفونی کننده مانند وایتکس و… ضدعفونی کنید. نگذارید آب سبزه ببندد یا کدر بشوند.
قارچهای سیاه پودری روی برگها را با قارچکشها میتوان از بین برد.
در انتخاب و خرید بامبو دقت کنید تا گیاهی که میخرید سالم و عاری از قارچها باشد. علایمی مانند کپک زدگی روی ساقه. خوردگیهای لزج مانند روی ساقه و سفیدکها و سیاهکهای روی برگها علایم قارچها هستند.
اگر بامبو دچار پوسیدگی ساقه شد چه باید کرد؟
در محل پوسیدگی ساقه که به رنگ زرد در می‌آید و لهیده مانند میشود، آوندها از بین میروند و گیاه دیگر نمیتواند آب به قسمتهای بالایی برساند. و خطر مرگ کل گیاه را تهدید میکند. بنابراین ساقه را باید بالاتر از محل پوسیدگی برید تا آوندهای سالم مشاهده شوند (سطح برش سفید و سالم دیده شود).
تکثیر:
در محیط طبیعی این گیاه بیشتر به صورت پاجوش تکثیر میشود ولی قلمه آن بسیار ساده است و کافی است طولی بیشتر از ۲۰ سانتی متر را برید و در گلدان جدید گذاشت. در صورت محافظت از بیماریها و فراهم نمودن کیفیت محل لازم، قلمه جدید در حدود یک ماه ریشه تولید میکند و جوانه‌های جدید آن ظاهر میشوند.
کود:
برای بامبو مانند هر گیاه دیگری عناصر مورد نیازش را میتوان از طریق کودهای کامل فراهم کرد. کودهایی که عناصر پر مصرف و کم مصرف را داشته‌باشند. و به صورت ماهانه در آب گلدان بامبو حل میشود.  (قطره‌های اختصاصی برای بامبو هم در واقع همین کودهای شیمیایی کامل هستند و هیچ مارک یا برند خاصی بر دیگری ارجحیت بسیار زیادی نمیتواند داشته باشد.)
[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:6 ] [ امید ] [ ]
گل تاج الملوک

 
گل سمی تاج الملوک
 
این گل سمی است و به هیچ در منزل کاشته نمی شود اگر قصد پرورش و نگهداری از این گل را دارید حتما باید توضیحات زیر مطالعه کنید:
 
برای کاشت و تکثیر آن از بذر استفاده می‌شود که در اواسط بهار در خزانه می‌‌کارند و در اوایل پائیز به محل اصلی انتقال می‌‌دهند. همچنین می‌توان با تقسیم ریشه‌ها در بهار یا پائیز نسبت به تکثیر آن اقدام کرد. از سایر گونه‌های تاج الملوک می‌توان تاج‌الملوک صورتی، تاج‌الملوک جنگلی و تاج‌الملوک قفقازی را نام برد.
 
نوع بستانی آن گلهایش سر به بالا است و نوع وحشی آن گلهایی افتاده دارد به رنگهای مختلف در دشت‌های امریکا فراوان میروید و در کلورادو امریکا به رنگ آبی است (گل نشان ایالتی کلرادو است) از تخم هم به عمل میاید و در سال دوم گل می‌دهد گیاهی چند ساله یا دائمی است .

[ دو شنبه 21 فروردين 1391برچسب:, ] [ 9:56 ] [ امید ] [ ]
آبیس(نراد)



آبيس ها از جمله سوزني برگاني هستند که داراي برگهاي خطي مي باشند. گسترشگاه طبيعي آبيس ها بيشتر در آمريکا، کانادا و شمال مکزيک و بعضي از گونه هاي آن در ترکيه و سوريه نيز وجود دارد.
گونه هايي که در ايالت هاي مختلف آمريکا نظير کاليفرنيا و واشنگتن ارگان بطور طبيعي ديده مي شود به نام Abies bornmuelleriana و Abies nordmaniana و وجود دارند.
در سوريه گونه Abies cilicica بطور طبيعي رشد مي نمايد.

در سالهاي اخير بعضي از گونه هاي فوق به ايران آورده شده و رشد خوبي نيز داشته اند و حتي به بذر دهي نيز رسيده اند.
آبيس که در فارسي به آن نراد نيز گفته مي شود در صنايع چوب و کاغذ سازي قابل استفاده مي باشد. بسياري از باغداران آن را بعنوان يک گونه زينتي نيز به صورت تک درخت در باغات خود مي کارند.
مخروطهاي آبيس در ابتداي رشد بسيار زيبا هستند. تکثير آبيس بيشتراز طريق بذر بوده و حتي با قلمه نيز مي توان آن را ازدياد نمود. کشت بذر معمولاً در پاييز و حتي در اسفند ماه نيز مي توان اقدام نمود. قلمه ها در اواخر زمستان و حتي در اوايل بهار در جاي سايه قابل تکثير مي باشند.

[ یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:19 ] [ امید ] [ ]
ماگنولیای بنفش


درختچه ای است زیبا و با برگهای اویزان به طول 15-10 سانتی متر و گلهای درشت آن که از داخل کم رنگ و از خارج ارغوانی است .
در اوایل فروردین ماه ظاهر میشودو ساقه های سخت و برهنه آن را آذین می بندد
و در اردیبهشت ماه برگهای درشت و براق آن ظاهر میشود در اوایل تابستان نیز ماگنولیا بنفش مجددا به گل می نشیند .
تکثیر آن به وسیله خوابانیدن بسهولت صورت می گیرد

[ یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:18 ] [ امید ] [ ]
سروطلایی


سرو طلایی که نام علمی آن Cupressus Macrocarpa و نام انگلیسی آن Monterey Cypress می باشد.
درختی است بومی آمریکا به قطر حداکثر 3 متر و ارتفاع حداکثر 40 متر فلس آن زرد متمایل به نارنجی است ،
در سالهای اخیر یه اغلب کشور های دنیا به عنوان یک گونه زینتی انتقال یافته .
در کشور ما به عنوان گونه ای بسیار پر طرفدار محسوب می شود به علت شکل پذیری و هرس مناسب در اغلب
باغات شخصی و دولتی به عنوان گونه ای زینتی کشت می گردد.
سالانه چندین هزار نهال از طریق قلمه بخصوص در شمال کشور تولید شده و به کشور های همسایه صادر می گردد
مخروط آن به اندازه 2 الی 3 سانتی متر و در هر مخروط 30 تا 40 عدد بذر و جود دارد .
در ایران هنوز درختانی که از قیل کشت شده اند به علت شرایط محیطی قادر به بذر دهی نمی باشند.
مناسب ترین روش تولید نهال سرو طلایی :

1- از قلمه های نیمه خشبی به طول 10-15 سانتی متر.
2- فصل مناسب قلمه زنی از اواخر شهریور تا اواسط مهر ماه.
3- خاک مناسب : یک سوم ماسه دانه ریز + یک سوم خاک برگ + یک سوم خاک جنگلی.
4- در داخل گلدانهای نایلکسی به قطر 7 الی 10 سانتی متر و به ارتفاع 20 سانتی متر و در داخل هر گلدان 2 عدد قلمه قرار داده شود.
5- قلمه ها را به عمق 3 الی 4 سانتی متر در داخل خاک قراردمی دهیم.
6- آبیاری آن روزانه یک بار انجام گیرد.
7- در فصل سرما با نایلکس روی قلمه ها را مثل گلخانه پوشانده و از تابش مستقیم نور خورشید با ایجاد نیمه سایه جلوگیری شود.
8- قلمه ها در اواخر اسفند تا اوایل فروردین ریشه دار میگردد.
9- پس از ریشه دار شدن قلمه ها می توان آنها را جدا کرده و هر نهال ریشه دار در یک گلدان بزرگتر باز کاشت نمود.

[ یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, ] [ 10:15 ] [ امید ] [ ]
سیکاس

سیکاس Cycas ، گونه ای از خانواده سیکاداسه Cycadaceae و از جنس سیکاس Cycas میباشد و درخت نواحی استوائی و نیمه استوائی محسوب می شود .

شاید از عنوان این شرح تعجب کرده باشید و بخود بگوئید ، سیکاس Cycas گیاه کوچکی است که در گلدان و در گلخانه تربیت می شود و اطلاق نام درخت به آن صحیح به نظر نمی رسد .

ولی باید به اطلاع خوانندگان گرامی و علاقمندان برسد که این گیاه به بلندی چند متر می رسد و بلندی گونه سیکاس Cycas medica که در ایالت کوئین لاند Queen Land واقع در شمال شرقی استرالیا وجود دارد 20 متر است .

بودائی ها این درخت را نشانه جاودانی Im morteite می دانند .که گونه های مهمی نظیر سیکاس سیرسینالیس C.Circinalis و سیکاس رولوتا C.revoluta به بلندی 10 تا 15 متر و یا تنه خیلی کوتاه مانند سیکاس رومفی C.rumphii و سیکاس توآرسی C.thouarsii دارند .

این درخت در جنوب ژاپن در جزیره ماداگاسکار در آندونزی ، در هندوستان و در سریلانکا ( سیلان) و استرالیا وجود دارد .

درخت سیکاس Cycas در هیچ جا بطور انبوه و زیاد وجود ندارد بلکه به شکل دسته های کوچک در سواحل دریا دیده می شوند .

سیکاس Cycas با نگاه اول شبیه به درختان خانواده نخلها به نظر میآید و در قدیم آن را از خانواده نخل ها میدانستند و لینه Linne گیاهشناس مشهور نام علمی آن را ابتداء لینه Linne که از نام محلی نخل کوسکا Kuscas گرفته شده تعیین کرد و سپس آن را جزو طبقه سرخس ها ( به علت شباهت برگهای فنر مانند سرخس در موقع بازشدن ) دانست .

ولی حقیقت این است که سیکاس گیاه خاصی است و دردنیا کمتر خانواده هائی ازگیاهان با آن شباهت و قرابت دارند .

درخت سیکاس Cycas به حالت وحشی در ماداگاسکار وجود دارد .

ولی در قاره آفریقا از این درخت بطور وحشی دیده نمی شود .

و این امر می رساند که در موقع پیدایش این گیاه در این جزیره فاصله بین این جزیره و قاره آفریقا وجود داشته که متعلق به دوره زمین شناسی تریاس یعنی در حدود 35 میلیون سال پیش است .

زیرا دانه سیکاس Cycas نمی تواند از راه دریا به خشکی یعنی ماداگاسکار برسد . چون دانه ها در مدت زمان کمی که روی آب بمانند نیروی نامیه خود را از دست می دهند .

در استرالیا نیز این گیاه بطور وحشی وجود دارد .

تنه این درخت از بقایای دمبرگها تشکیل شده ، سنگین و به مقدار کمی خشبی است و قسمت نزدیک به سطح زمین آن بسیار محکم است .

در داخل تنه یا مغز آن مایع چسبنده و لزجی وجود دارد که ماده غذائی خوبی را تشکیل می دهد .

در روی تنه اصلی گاهی انشعاباتی بخصوص در درخت نر بوجود می آیند .

سیکاس Cycas درخت دو پایه ای است ( پایه نر و پایه ماده ) و پایه نر دارای کیسه محتوی گرده گل و گیاه ماده دارای تخمدان است .

برگهای پایه نر کوتاه ، پهن و کلفت بوده و در سطح زیر آن چندین کیسه گرده وجود دارد که بوسیله یک شکاف طولی مقدار بسیار زیادی گرده گل به خارج می ریزند .

برگهای پایه ماده مسطح است و از کرکهای خرمائی رنگ پوشیده شده و در سطح بالائی آنها شرابه ای انگشت مانند یا دندانه دار می باشد .

در حاشیه دو طرف مسطح دارای برگهای پایه ماده یک تا پنج تخمدان وجود دارند .

برگهای بارخیز در آغاز رویش بهم فشرده بوده ولی بعدآ از هم فاصله می گیرند و بالاخره برگهای حاوی انتهای تنه درختانی که دارای برگهای بارخیز هستند به رشد خود ادامه داده و تولید برگهای جدیدی گرداگرد انتهای گیاه می نمایند و هرساله برگهای جدیدی به همین شکل ظاهر می شوند .

طول برگهای سیکاس Cycas ممکن است به دو متر برسد و رنگ آنها سبز تیره می باشد .

عرض برگها نسبت به گونه سیکاس Cycas فرق می کند. به ترتیب که گونه سیکاس سی انسیالیسCiecinalis دارای پهنه برگ کم عرض و گونه سیکاس رولوتا C.revoluta دارای برگ نوک تیز یا نیزه ای میباشد .

برگهای قدیمی پس از 3 تا 5 سال ( در شرایط عادی ) زرد شده و می افتند . ( در سیکاس های زینتی باید برگهای زرد شده را قطع کرد ) برگهای پایه نر در گونه سیکاس رومفی C. rhumphlii به رنگ زرد روشن بوده و در موقع گل دادن بوی نامطبوعی پخش می کند .

و رومفیوس Rumphius طبیعی دان قرن هفدهم که این گونه به نام او مشخص گردیده ، گفته است که تحمل وجود چنین گیاه بدبوئی بسیار مشکل است .


گشن گیری ( تلقیح) :

چند گرده گل پایه نر به علت وجود قطرات مایع چسبنده روی تخمدان قرار میگیرند و سپس داخل تخمدان شده و سبب تلقیح تخم میگردند و پس ازمدتی تولید دانه ای به رنگ قرمزروشن یا نارنجی تیره میشود .

قشر خارجی دانه که کم و بیش گوشتی می باشد قشر داخلی سفت سنگ مانندی را می پوشاند که داخل آن که اصطلاحا آنرا نَرَکی داخلی یا ( آندوسپرم Endosperme ) می نامند دارای تعدادی کروموزوم (n)است که پس از رسیدن دانه تامین غذائی مورد نیاز جنین را می نماید و از پوستک چوب پنبه ای پوشیده شده است داخل آن تخم قرار دارد و قسمتی از لپه های آن اغلب بهم چسبیده اند .

معمولا اندازه دانه ها از گردو بزرگتر نیست ولی در گونه سیکاس توآرسی C.thouarsii که ویژه ماداگاسکار است دانه ها به بزرگی تخم غاز می رسند .

اگر بیش از یکسال از رسیدن دانه ها نگذشته باشد دانه ها به آسانی می رویند .

در آغاز رویش کلاهک انتهای ریشک پوسته را شکافته و ریشه خارج شده و بطرف زمین متوجه میشود . ولی لپه ها در داخل دانه میمانند و از مواد غذائی موجود در دانه تغذیه می کنند و این عمل سبب رشد گیاهک شده و به زودی اولین برگ ظاهر می شود .

نکته بسیار جالبی که در اینجا می توان به اطلاع خوانندگان عزیز رسانید این است که ریشه های ویژه این گیاه در زیر ریشه های عادی قرار دارند و گروه ریشه های گوشتی دوشاخه ای ، انگشتی شکل با منظره مرجانی تمایلی به رشد به طرف پائین ندارند و با جلبکهای آبی رنگ ، مانند ، آنابنا همزیستی دارندو اگر این ریشه ها قطع شوند برگهای جوان به خوبی رشد خواهند کرد .

آب و هوا و خاک :

بطوریکه توضیح داده شد درخت سیکاس Cycas آب و هوای استوائی و نیمه استوائی را دوست دارد . و رویش آن در مناطق معتدله با زمستانهای سرد باید در محلهای نسبتا گرم و گلخانه انجام شود .

این گیاه در تابستان به آب زیاد و منظم احتیاج دارد و مشروط بر اینکه گلدان طوری قرارر داده شود که آب از ته آن به آسانی خارج شود و در زمستان نباید گلدان را در سینی یا ظرف دیگری قرار داد که آب در زیر گلدان راکد بماند در غیر این صورت سیکاس زرد می شود .

این گیاه به خاک قوی که در عمق زیاد نرم باشد احتیاج دارد و بهترین خاک مخلوطی از ماسه و رُس و خاک برگ پوسیده است .



موارد استفاده از سیکاس :

قبل از بحث در این خصوص باید توجه خوانندگان عزیز را به این نکته جلب نماید که قسمتهای مختلف این گیاه دارای سمیت کمی می باشند .

ولی بومیان با علم به این موضوع به خود تلقین می کنند که سم اگر بمقدار کم مصرف شود خاصیت درمانی دارد .

1 – برگهای این درخت که گاه به عنوان مواد غذائی مورد استفاده قرار می گیرد نسبتا سمی بوده ولی در جزایر کئی Kei و ملوک Maluques برگهای جوان را می برند و بعنوان سبزی می خورند .

2 – میلیونها برگ این درخت ( گونه سیکاس رولوتا C.revoluta ) از ژاپن به کشورهای اروپائی و آمریکای شمالی صادر و فروخته می شوند و در تاج گلهای روی قبور مردگان و عید آخرین یکشنبه قبل از عید پاک مورد استفاده قرار می گیرند .

3 – بومیان از دانه و آرد حاصل از مغز بعنوان آرد ساکو Sagous ، درخت سیکاس پس از خشک کردن ، شستن و گرم کردن استفاده می کنند .

4 – از دانه های این گیاه پس از پختن به عنوان دارو استفاده می شود .

5 – بومیان جزیره ملوک در قدیم دانه های این گیاه را پس از خشک شدن آسیاب کردن و پختن به صورت سوپ در مراسم عزاداری میخوردند.

6 – ساکنین جزایر ، سلب مایع بدست آمده از پختن دانه این گیاه را به بچه های خود می خوراندند تا از شیطنت آنها که مانع فعالیت و آزادی عمل درکارشان می شوند راحت شوند .

7 – سیکاس Cycas درمناطق معتدله به عنوان گیاه زینتی در منازل و باغات وگلخانه ها پرورش داده میشود .



بیماریها و آفات :

تا کنون بررسیهای لازم در مورد آفات و بیماریهای این گیاه بعمل نیامده ، ولی از لحاظ فیزیولوژیکی معلوم گردیده که در روی برگ بعضی از سیکاس های موجود در باغات و منازل لکه های کوچک گرد سفید یا زرد رنگ مشاهده می شود که علت آن را کمی مقدار فسفر خاک می دانند .

ولی هنوز در ایران بررسیهای علمی درباره این گیاه به عمل نیامده است و در کتب خارجی نیز توضیحاتی در این خصوص داده نشده است .



تکثیر :

زیاد کردن سیکاس Cycas به دو روش کاشتن بذر و یا قلمه زدن امکان پذیر است :

الف – کاشتن بذر : زیادکردن این گیاه بوسیله کاشتن بذر رسیده آن میسر است .

ب – قلمه زدن : اگر قسمت انتهائی تنه را قطع کرده و بعنوان قلمه در زمین قرار دهیم ، حتی اگر چند ماهی از قطع آن گذشته باشد ، شروع به تولید ریشه می نماید .

همچنین اگر تنه سیکاس Cycas را به قطعات کوچکی تبدیل کنیم و حتی پس از مدتی این قطعات را در خاک قرار دهیم سبز شده و ریشه می دهند .

در ژاپن عادت براین دارند که این نوع قلمه ها را در خاکی که با براده آهن مخلوط شده قرار دهند و به این طریق است که به گونه سیکاس رولوتا C.revoluta نام ژاپنی سوتتیسو Soteetsoe یعنی سبزی خارج شده از آهن داده اند .

[ یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, ] [ 9:12 ] [ امید ] [ ]
آزالیا

گياه زينتي آزاليا كه نام علمي ان rhododendron است گياه آپارتماني با رنگ هاي فوق العاده زيباست .



گياه زينتي آزاليا در باغ azalea

فروشندگان گل و گياه زينتي وقتي آزاليا را براي فروش عرضه ميكنند كه پر از گل و غنچه است.
براي اينكه پس از خريدن گياه آزاليا و اوردنش به منزل با افتادن غنچه ها و ريختن برگهاي گياه آزاليا مواجه نشويم لازم است كه اولا گياه آزاليا را از نقاط گرم اتاق دور نگهداريم و ثانيا به گياه آزاليا آب فراوان بايد داد بنابر اين بايد به ياد داشته باشيم كه گلدان گياه آزاليا را در خنك ترين نقطه اتاق و در برابر نور كافي قرار دهيم .




گياه زينتي آزاليا در گلدان براي آپارتمان azalea

چناچه گهگاه گلدان آزاليا را از انتها براي مدت چند دقيقه درون سطل محتوي آب قرار دهيم به سلامتي گياه كمك زيادي كرده ايم.
در بهار اگر گلدان گياه آزاليا را در زير باران ملايم قرار دهيم تا از آب باران كه فاقد مواد آهكي است استفاده كند مفيد خواهد بود.
بايد بدانيم كه هر قدر محل نگهداري گلدان گياه آزاليا خنك تر باشد گلهاي آزاليا پردوام تر خواهد بود.
پس از اينكه گل دادن آزاليا تمام شد گلهاي خشك شده را جدا كرده و گلدان رادر محلي كه نور كافي به آن برسد د رحرارت 6 تا 8 درجه سانتيگراد قرار داده و از ميزان آب دهي بايد كاست.
جوانه هاي جديد را نيز از شاخه ها بايد جدا كرد.



گياه زينتي آزاليا به صورت بونسايي azalea


اواخر پاييز مجددا شكوفه ها ظاهر شده و تا اواسط زمستان گياه آزاليا پر از گل خواهد گرديد.
نوعي از آزاليا به نام آزالياي ژاپني را در زمستان نيز ميتوان در باغچه نگهداشت ولي تابستانها بايد در محل نيمه سايه قرار گيرد.
براي تكثير گياه آزاليا لازم است از ساقه هاي قديمي و ضخيم استفاده كرد.
قلمه زني بايد در فصل تابستان و در مخلوطي به نسبت مساوي از پيت و ماسه تحت دماي 15 درجه سانتيگراد صورت گيرد.

[ یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, ] [ 9:10 ] [ امید ] [ ]
ابریشم ایرانی


نام لاتین: 
Albizzia julibrissin
تیپ رویشی:  درخت
وضعیت خزان:  خزان کننده
سرعت رشد:  سریع
ارتفاع:  10 متر
قطر تاج:  10 متر
نیاز نوری:  آفتابی
نیاز آبی:  متوسط
معیار زیبایی:  گل
زمان ظهور معیار زیبایی:  اواسط تابستان تا اواخر پاييز
قابلیت هرس:  نياز ندارد
مقاومتهای اکولوژیک:  مقاوم به گرما و آفات
خاک مناسب:  هر نوع خاک
کاربرد در فضای سبز: کاشت در پارکها ، ميادين و چ

[ یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, ] [ 9:6 ] [ امید ] [ ]
نوءل آبی

 

نام لاتین: 
Picea pungens
تیپ رویشی:  درخت
وضعیت خزان:  هميشه سبز
سرعت رشد:  کند
ارتفاع:  9 متر
قطر تاج:  4 متر
نیاز نوری:  آفتابی - نیم سایه
نیاز آبی:  متوسط
معیار زیبایی:  شاخساره
زمان ظهور معیار زیبایی:  تمام فصول
قابلیت هرس:  نياز ندارد
مقاومتهای اکولوژیک:  مقاوم به آفات
خاک مناسب:  اسيدی
کاربرد در فضای سبز: کاشت در پارکها و چمن کاریها

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 13:15 ] [ امید ] [ ]
نارون مجنون

نام لاتین:

 


Ulmus glabra 'Camprowni'
تیپ رویشی:  درخت
وضعیت خزان:  خزان کننده
سرعت رشد:  سریع
ارتفاع:  6 متر
قطر تاج:  6 متر
نیاز نوری:  آفتابی
نیاز آبی:  کم نیاز
معیار زیبایی:  شاخساره
زمان ظهور معیار زیبایی:  بهار و تابستان
قابلیت هرس:  نيمه هرس پذیر
مقاومتهای اکولوژیک:  مقاوم به کم آبی و آفات
خاک مناسب:  هر نوع خاک
کاربرد در فضای سبز: کاشت در پارکها ، چمن کاریها و خيابانها

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 13:11 ] [ امید ] [ ]
پیچ گلیسین

نام فارسی :  پیچ گلیسین
Wistaria Sinensisعلمی : 
تیره – خانواده : Papillionaceae
 
مشخصات کلی گیاه :
درختچه ای بالا رونده ، خزان پذیر و سریع الرشد است .
مشخصات گل : گل ها به صورت مجتمع در خوشه های به طول 30 سانتیمتر
و به رنگ آبی ، بنفش و دارای عطر مطبوع می باشد .
حداقل دمای مورد تحمل :  15-  درجه سانتیگراد
مکان رشد :    نیمه آفتابی - سایه
ازدیاد گیاه :    قلمه نیمه رسیده در اواخر تابستان و کاشت بذر در بهار
کاربرد : کاشت به عنوان پوشش دیواره ها و تزئین نرده ها

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 13:10 ] [ امید ] [ ]
نانا

نام فارسی :  شبه سرو فری ( پاکوتاه – نانا )
Chamaecyparis Obtusa ‘Nanaنام علمی :   
تیره – خانواده : Cupressaceae 
 
مشخصات کلی گیاه :
درختی است کوتاه ، زینتی و خیلی کند رشد به طوریکه ارتفاع آن تا 60
سانتیمتر و گسترش عرضی شاخه های آن به 90 سانتی متر می رسد .
زیستگاه اصلی این گونه ژاپن و تایوان است .
مشخصات برگ: برگها فلسی ، به شکل تخم مرغی نوک تیز و کاملا به
شاخه ها چسبیده هستند که در ابتدا به رنگ سبز روشن و بعد تیره می شوند .
در سطح زیر فلسها و شاخه های کوتاه خطوط پراکنده استوماتی آبی – نقره ای
تا سفید مشاهده می شود .
حداقل دمای مورد تحمل :  10-  درجه سانتیگراد
مکان رشد :   آفتابی یا نیمه آفتابی
ازدیاد گیاه :   پیوند
کاربرد :  از این کولتیوار زینتی مناسب جهت طراحی باغهای صخره ای و
باغچه های منازل و ویلاها استفاده می کنند 

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 13:9 ] [ امید ] [ ]
جونی پروس مش ایستاده

نام فارسی :  جونی پروس مش ایستاده
Juniperus Chinensis Variegataنام علمی : 
تیره – خانواده : Cupressaceae 
 
مشخصات کلی گیاه :
درختچه ای است همیشه سبز و پر پشت – نا منظم ، گستردگی متوسط – رشد
متعادل
مشخصات برگ : سوزنی و فلسی به شکل بیضی تا مثلثی نوک تیز به رنگ
سبز تیره که در ابتدا جوانه و رشد به رنگ سفید کرمی دیده می شود
حداقل دمای مورد تحمل :  10-  درجه سانتیگراد
مکان رشد :    آفتابی
ازدیاد :   قلمه
کاربرد :  کاشت در باغ صخره ای و کاشت در باغ مینیاتوری

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 13:5 ] [ امید ] [ ]
گاردنیا

 

نام فارسی :  گاردنیا
 
Gardenia , Cape Jasmineنام انگلیسی : 
 
Gardenia Jasminoidesنام علمی : 
 
تیره – خانواده : 
Rubiaceae
زیستگاه اصلی گیاه : کشور چین
 
مشخصات کلی گیاه :
درختچه ای است همیشه سبز و مناسب برای آب و هوای مرطوب ، دارای 250
گونه مختلف می باشد . ارتفاع آن 50 الی 100 سانتیمتر و گستردگی 35
سانتیمتر می باشد .
مشخصات برگ : برگها بیضی شکل درشت به رنگ سبز تیره براق و چرمی
که به صورت دو یا سه تایی بر روی ساقه قرار گرفته اند .
 
مشخصات گل : گل ها بصورت تکی ، معطر ، پرپر و سفید رنگ ، جام گلبرگ
به شکل دوبل یا نیمه دوبل بوده و گلها با قطر 5 تا 10 سانتیمتر در ماههای تیر
تا مهر بر روی گیاه تشکیل می شوند .
 
 
خاک مناسب : خاک خشک تا مرطوب مخلوط با خاک باغچه به همراه مواد
آلی و زهکشی مناسب
 
مراقبتهای ویژه : در طول بهار و تابستان دو بار با کود آهن نیاز به تغذیه ی
مناسب دارد و در فصل رشد هر دو هفته یک بار باید از کود کامل بهره ببرد . به
علت حساس بودن گیاه نگهداری در منزل کمی مشکل است و آبیاری باید با آب
جوشیده یا آب باران انجام داد .
 
حداقل دمای مورد تحمل :  2-  درجه سانتیگراد
 
مکان رشد :    آفتابی – سایه آفتاب - مرطوب
 
ازدیاد گیاه :  کاشت بذر - قلمه برگدار از انتهای شاخه ها در فصل پاییز و
زمستان
 
کاربرد :   کاشت به عنوان تک درخت زینتی یا کاشت بمنظور ایجاد پرچین ، از
گلهای آن می توان روی میز یا طاقچه استفاده کرد 

 

[ شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, ] [ 12:52 ] [ امید ] [ ]

صفحه قبل 1 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد